Kiropraktor Helle Danhøj

Hvorfor får vi problemer i ryg eller andre led?

Kiropraktor i Greve

Vi ser kroppen som en helhed, og for os er det vigtigt, at du forstår årsagen til dine problemer. Dårlig kropsholdning er en af de hyppigste fejlbelastninger, vi udsætter vores rygsøjle for.

Fejlbelastning og dårlig adfærd resulterer i stive led og spændte muskler. Dette påvirker nervesystemet, hvorved dine symptomer opstår. Led ernæres ved bevægelse, og nedsat bevægelse, grundet stive led, vil over tid resultere i slidgigt. Din kiropraktor er specialist i diagnosticering, behandling og forebyggelse af forstyrrelser i kroppens led og muskler, samt deres påvirkning af nervesystemet.

Hvad kan der gøres?

Kiropraktisk behandling kan løsne de stive led. Det kan ske i kombination med øvelser, evt. indlæg. Den kiropraktiske behandling her i klinikken er en ”neurologisk behandling”, som er en meget let specifik berøring med et hurtigt afsæt. Ved denne justering forekommer der ingen knæk lyde.

Din behandling kan deles op i forskellige faser:

  1. ”den akutte /intensive fase”: i denne fase vil behandlingerne ligge tæt på hinanden. Målet er at få genoprettet så god bevægelighed som muligt.
  2. ”genopbyggende/stabiliserende fase”: der vil være længere mellem behandlingerne og øvelser vil blive introduceret.
  3. ”sundhedsbevarende/forebyggelses fase”: for at reducere fremtidige gener og vedligeholde sundheden i rygsøjlen er det vigtig at få rygsøjlen tjekket engang i mellem. Her vil der oftest gå mellem 2 -3 måneder mellem behandlingerne.

Det er forskel på hvordan man reagerer på behandlingen. Der kan forekomme ømhed efter den første behandling. Hvis du bliver øm efter behandlingen, kan du med fordel bruge en ispose over det ømme område i ca. 10-15 min. Husk at isposen ikke må komme direkte på huden. Isbehandlingen kan gentages efter en times pause. Is virker smertelindrende og nedsætter evt. hævelse i området.

Der er nogen som hurtigt bliver symptomfri, mens det på andre tager længere tid; begge dele er normalt. Det er vigtig at pointere, at målet med behandlingen ikke kun er at blive symptomfri, men også at få normaliseret bevægeligheden i stive led, ellers kommer symptomerne hurtigt tilbage igen.

Læs om behandling uden "knæk"